Sentimente de patriotism

A-ti iubi patria inseamna a o respecta, a lupta pentru ea chiar si cu pretul vietii. Chiar ieri seara am revazut filmul „The Patriot”, o capodopera cinematografica as putea zice, daca esti fan al filmelor de razboi; ce mi-a trezit acel sentiment de patriotism fata de patria mama. 😀

Tema centrala este ocupata de Independenta Natiunii Americane. Benjamin Martin (Mel Gibson) este doar un veteran al razboaielor dintre francezi si indieni si un adevarat tata pentru cei 7 copii ai sai. Eroul nostru este insa „provocat” de englezi sa reintre in razboi. Familia sa este pusa in pericol, Benjamin pierzandu-si 2 dintre fii sai. Isi intemeiaza o mica armata, „armata populara” ce este subestimata de tunicile rosii, fapt ce le confera o pozitie favorabila americanilor. NICIODATA SA NU-TI SUBESTIMEZI DUSMANUL ! Mandria insa ii doboara pe ingamfatii de englezi, reputatia lor avand mult de suferit.

Filmul este cu adevarat plin de un dramatism profund, multa actiune, istorie, dar si dragoste, o poveste a celor tineri – Nathan si Alicia-, ce insa se inchie intr-un mod tragic. Istoria proaspata a unei natiuni puternice astazi, ia nastere de-abia in anul 1776, o natiune ce avea ca si ţel INDEPENDENTA.

Un patriot adevarat , la fel ca si Benjamin (Mel Gibson) isi va duce lupta pana la capat, pana la implinirea cauzei, indiferent prin ce obstacole va trece. Viitorul este in mainile noastre, iar lupta este numai a celor drepti, lipsiti de mandrie si inzestrati cu acel spirit de sacrificiu, carora multor dintre noi le lipseste cu desavarsire.

Muma patrie e numai una ! Respectati-o, cinstiti-o si aparati-o !

Anunțuri

About Radu

„Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea.” — Sigmund Freud Vezi toate articolele lui Radu

One response to “Sentimente de patriotism

  • rodica

    Filmul e cutremurator dar fascinant. Istoria e cutremuratoare si fascinanta. Viata… ah, la fel!

    Scuze ca n-am mai dat pe aici, dar n-am avut net destul de mult timp. Mersi pt comentarii si sa nu abandonezi scrisul pe aici daca asta te face sa te simti bine. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: